Forbrukslån eksploderer

Forbrukslån eksploderer

mars 26, 2019 Off By Ann Jordan

Forbrukslån og vekst

Nordmenn er flinke til å låne penger. Mange synes at man har det så bra i Norge og at velstanden er høy. En side ved høy velstand er at folk vil ha høyere velstand. Høyere velstand i seg selv er ikke ille. Utfordringen er om all velstand er gjeldsfinansiert, og i så fall, hvordan denne gjelden er strukturert. Gjeld i seg selv er som vi alle vet ikke noe problem. Utfordringen kommer når vi har for mye gjeld og vi sliter med å betale den tilbake.

Det er ikke lett å skrive om trender i økonomien på et par avsnitt, men det er flere grunner til at forbrukslån øker kraftig. Hva som kreves av deg og hva som kan kreves av andre er en ting, men selve underlaget og fundamentet til vekst er noe nokså annet.

Vi låner mer

Det er ingen tvil om at Nordmenn låner penger på mange forskjellige måter. Om du låner penger på best mulig måte kan du oppnå ganske mye. Det er nettopp dette behovet for å kjøpe mer som presser seg frem og gjør at vi også må låne mer. Om mye kreves så kan mer kreves er det mange som tenker.

Når vi låner mer og spesielt når vi låner mer forbrukslån vil dette øke vår interesse for å bruke pengene. Det er veldig få som låner uten å bruke pengene. Teoretisk sett kan du låne penger og sette disse på en sparekonto. Du vil helt sikkert tape penger på å gjøre dette da det vil koste ganske mye mer å låne pengene enn du vil kunne få i avkastning på kontoen. Du vil også betale mer per måned enn det du vil få som gevinst. Med andre ord et denne tankegangen, eller muligheten for å finne forskjeller innenfor dette område umulig og ikke noe vits å utforske videre.

Vi låner oftere

Nordmenn låner oftere. Oftere lån er ikke noe spesielt vanskelig da teknologien er lagt opp sånn at det er lett å låne mer penger enn å låne mindre penger. Det er også lagt opp sånn at du kan få raskt svar. Liker du å vite hva du kan få kan du søke. Liker du også å se hva slags muligheter du har kan du søke. Selv om du ikke trenger pengene kan du fortsatt søke og på denne måten kan du søke og få raskt svar når du trenger pengene.

Rask refinansiering

En av de aller største grunnene for rask vekst i forbrukslån er bruken av forbrukslån til refinansiering. Dette fordi refinansiering løser så utrolig mange problemer på en gang. Det hjelper ikke om det er en eller om det er flere som står og tripper. Hva som er bra med refinansiering er at du kan få bort kostnader som du mener at du ikke trenger å ha med et pennestrøk.