Mye gjeld

Mye gjeld

september 17, 2018 Off By Ann Jordan

Lån er noe man må være forsiktig med når man tar det opp. Det finnes forskjellige måter å ta opp et forbrukslån og det finnes forskjellige måter å ta opp store forbrukslån og andre lån. Når du har mange lån kan det fort bli mye gjeld. Mye gjeld er farlig. Det er ikke gjelden som tar livet av deg når du kommer i problemer, men det er mengden av gjeld som tar deg kombinert med kombinasjonen av forskjellige typer gjeld.

Når du tar opp gjeld må du derfor være veldig nøye med å begrense hvert gjeldsnivå. Det er viktig at lånet på huset ditt er lavt. Du må ikke kjøpe et hus som du ikke har råd til. Du må velge et hus som du kan leve godt med uten at det koster deg mer enn din økonomi kan tåle. Det samme gjelder for andre typer lån som bil og annet morsomt. Grunnen til at du må være veldig forsiktig her er fordi det fort kan hende at du må ta opp et annet type lån som biter litt mer. Kanskje du må ta opp et billig forbrukslån. Det blir fort dyrere og det kan fort koste deg litt mer enn det du selv skulle ønske.

God betalingsevne

Det viktigste med gjelden er at du har god betalingsevne. Kan du betale så overlever du det meste. Kan du betale kan du også få et bedre lån. Du kan få bedre betingelser. Vi vil jo alle ha bedre betingelser men det er viktig at dette gjøres på en måte som gjør at du og jeg og alle andre kan leve med disse betingelsene. Når du lever med betingelser så kan du klarer deg ganske godt. Du kommer deg kun videre ved at du betaler deg ut av gjørma. Den gjørma sitter du godt i og du sitter fort fast i den om du ikke betaler.